jorma_uotinen

Esitys kertoo Jorma Uotisen kiehtovasta elämästä, sen eri vaiheista, taipaleen hienoista ja vaikeistakin hetkistä todenmakuisesti. Tarina kuljettaa Porista Pariisiin ja tunnelmista toiseen, elämäkerta on koskettava, lämmin ja hauska, sillä Jorma kuljettaa kertomusta taitavasti.

Draamakonsertti ja Uotisen ainutlaatuinen persoona yhdistyvät unohtumattomaksi illaksi! Intensiivisyyttä lisää laulaja-näyttelijä Helena Lindgren ja lopullisen silauksen esitykselle antaa Trio Avec.

Unohtumattomassa seikkailussa lauluilla on keskeinen osuus; kuulemme mm. kappaleet La vie en rose, Sulle silmäni annan, Where the wild roses grow, Rakkauden jälkeen, Padam padam, Dance me to the end of love, Mustan kissan kahvila, Ei huono -tango, Mä oon mikä oon ja monia muita.

Käsikirjoitus: Taina West
Ohjaus: Maarit Pyökäri
Näyttämöllä:
Jorma Uotinen
Helena Lindgren
Trio Avec
Jari Hakkarainen, piano
Petri Ikkelä, harmonikka, bandoneon
Helena Plathán, sello

Arvosteluja

”Pytyssä on yhä törinää (–) Taina Westin käsikirjoittama ja Maarit Pyökärin ohjaama esitys on lämmin, lempeä ja hauska, kuin illan tähti itse (–) Anekdoottien ja tarinoiden lisäksi esitystä kuljettavat eteenpäin Uotisen esittämät laulut, joita säestää oivallisesti Trio Avec (–) Kokoavana teemana on Uotisen maantieteellinen ja henkinen matka Porista Pariisiin ja takaisin Suomeen. Matkan aikana Uotinen kertoo, miten rakkaus teatteriin sai alkunsa, mistä kumpuaa viehtymys erikoisiin silmälaseihin, ja mikä sai hänet ymmärtämään, että liike on ihme (–) Uotinen on hyvin vangitseva esiintyjä ja rytmitajultaan huippuunsa viritetty tarinankertoja, josta yleisö ei tunnu saavan kyllikseen” (Tuija Siltamäki, Aamulehti)

”Vaikuttava Jorma Uotinen vei todella unohtumattomalle matkalle Porista Pariisiin (–) Uotisen esiintymisessä, laulussa ja äänessä on jotain niin syvää ja koskettavaa voimaa, että se niin sanotusti upposi kehooni. Leijuin jonnekin jo heti ensimmäisessä kappaleessa, kenties Ranskaan (–) Vahvan karisman lisäksi esityksen salaisuus on se, että tosi tarina kiehtoo. Se ei jätä kylmäksi, koska se on aitoa.” (Satu Hakala, Keskustori.fi)

”Se (yleisö) rakastaa tätä miestä ja diivaa, jota omien sanojensa mukaan on emohomoksikin haukuttu. Kun esityksessä on vielä Uotisen pitkäaikainen exä Helena Lindgren, voi tarinaa kiittää rehellisyydestä ja avoimuudesta. (—) Maarit Pyökärin ohjauksessa on syntynyt esitys, joka lämmittää ja sulattaa otsarypyt.” (Eila Saukkonen, Valkeakosken Sanomat)

Tilausesitys!
050 3282250 – [email protected]