tupa-ryskyi1

Lemmestä, halusta ja puutteesta, suoraan ja kaunistelematta – kuten esi-isämme siitä puhuivat! Elias Lönnrotin ja C.A. Gottlundin haavin tarttui runonkeruumatkoilla myös aimo kasa materiaalia, joka piilotettiin epäsiveellisyytensä vuoksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistojen kätköihin.

Näyttelijät Eero Enqvist, Pinja Hahtola ja muusikko Petra Lampinen ovat tarttuneet aiheeseen ja koonneet oivaltavan ja punat poskille kohottavan esityksen, jossa ääneen pääsevät niin Kalevalasta tutut hahmot kuin vallattomat sukuelimetkin. Jouhevaa tekstinkuljetusta höystää runoihin sävelletty musiikki.

Hauska, kaunis ja herättävä esitys juhlistaa sopivan räväkällä tavalla 175-vuotiasta Kanteletarta ja 180-vuotiasta Kalevalaa ja monipuolistaa kuvaamme kansanrunoudesta, niin kuin suomen kansan seksuaalisuudestakin!

Enqvist, Hahtola ja Lampinen ovat koonneet myös samannimisen kirjan, jonka WSOY julkaisi aiemmin tänä vuonna. Tupa ryskyi- esitys on nähty useissa helsinkiläisissä teattereissa sekä kiertueella ympäri Suomea. Esitys tunnin mittainen ja keveällä otteella tutkailee suomalaisen kansallisrunouden unohdettuja säkeitä. Työryhmä palkittiin Turun kirjamessuilla 2015 Elsa Heporauta-palkinnolla Vuoden Kalevalaisesta teosta.

Lavalla: näyttelijät Eero Enqvist ja Pinja Hahtola sekä muusikko Petra Lampinen

”Ei ole pillu pahoista tehty, eikä aivan arvosista,
Tehty kuusta, tehty voista, silkasta sian lihasta,
Emäreikä enkelistä, kieli Kiesuksen lihasta.”

-Elias Lönnrot 1828-

Tilausesitys!
050 3282250 – [email protected]

ponotys-potretti1
tanssilla