yotonyo_trio-kopio

Yötön Yö on ratkiriemukas komedia!

Komedian esittävät Eija Vilpas, Tiia Louste ja Valdemar Virtanen.

Käsikirjoitus Eija Vilpas

Ohjaus Arja Pessa

Valot ja ääni Tomi Tirranen

Sisarukset Tumma ja Blondi, amatöörikirjailija Seija ja opettaja Sinikka viettävät suurin odotuksin juhannusta perintömökillään. Vieraiksi odotetaan Sinikan miestä ja poikaa ja Seijan kovin, kovin nuorta poikaystävää.

Tarkoitus on viettää perinteinen juhannus taikoineen, kokkoineen, makkaranpaistoineen – mutta kuinkas käykään. Yllätys yllätyksen perään muuttaa kaiken. Mitä tekevät naapurin nuoret ja miten kokkokin voi palaa liikaa!

Juhannushauskuutta, jota vain Tumma ja Blondi ja kumppanit voivat järjestää. Jopa tahtomattaan!

Eija Vilpas 

Valmistuttuaan Teatterikorkeakoulusta v. 1987 Eija kiinnitettiin Helsingin Kaupunginteatteriin. Rooleja mm. näytelmissä ”Riivaajat”, ”Kallion kimallus” ja ”Viettelysten vaunu”. Hän nousi suuren yleisön kuuluisuuteen 1980-luvulla ””Fakta homma- televisiosarjassa. Muita viihdesarjoja, joissa Eija on ollut, ovat mm. ”Vesku-show”,  ”Hynttyyt yhteen” sekä ”Paavo ja Raili”. Kuluvana vuonna hän on näytellyt suositussa sarjassa ”Syke”. Eija on ollut mukana monissa elokuvissa; muutamista mainittakoon ”Vääpeli Körmy” -sarjat, ”Pelon maantiede”, ”Täällä Pohjantähden alla” sekä ”Tie Pohjoiseen”. Näyttelijätyön lisäksi hän on käsikirjoittanut ja ohjannut näytelmiä. Eija on Unicefin Hyvän tahdon lähettiläs. 

Tiia Louste 

Suomen Teatterikoulusta v. 1968 valmistunut Tiia on näytellyt useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Tiia kuuluu Ryhmäteatterin perustajajäseniin ja on ollut kiinnitettynä Tampereen Teatteriin, lntimiteatteriin ja Helsingin Kaupunginteatteriin. Tiia on näytellyt mm. seuraavissa elokuvissa; ”Katve”, ”Sanaton sopimus” ja ”Sisko, tahtoisin jäädä”. Monissa tv-sarjoissakin Tiia on nähty, kuten ”Sydänjää”,  ”Salatut elämät”, ”Syke” ja ”Mustat lesket”. Omaa tuotantoa hänellä on mm. Aino Kallaksen elämästä kertova ”Nainen kuin jäätynyt shampanja”, sekä useita dramatisointeja ja ohjauksia Radio Ylen 1 :n Radioateljeelle.

Valdemar Virtanen 

Vuonna 1992 syntynyt Valdemar näyttelee ”Yötön yö”-näytelmässä Sinikan poikaa. Valdemar on pienestä pitäen elänyt teatterin piirissä ja näytellyt kesäteattereissa lapsesta alkaen. Lempäälässä hänet on nähty v. 2006 näytelmässä ”Isän ikävä”. Valdemar on näytellyt useiden tv-sarjojen ja elokuvien sivurooleissa, kuten ”Taivaan tulet”, ”Raili ja Paavo”, ”Karjalan kunnailla” sekä ”Miss Farkku-Suomi”. Nykyään kiinnostus kohdistuu erityisesti teatteritekniikkaan valaistus- ja äänipuolelle.

 

Tilaa esitys: MEEBU | 050 328 2250 | [email protected]